Perinteiset joulukoristeet lämmittävät mieltä

6.1.2014

Perinteiset joulukoristeet lämmittävät mieltä

Loppiainen tarkoittaa monessa perheessä joulun lopettajaisia. Minä nautiskelen vielä viikon verran punavihreästä, iloisesta runsaudesta ja riisun kuusen vasta sitten, kun paha Nuutti tulee ja vie sen pois.

Joulukoristelussa olen perinnetyyppi. Olen virkannut kuusenkoristeet ensimmäiseen yhteiseen kotiimme 33 vuotta sitten. Punaisten virkattujen avosydänten sisälle askartelin massasta tonttuja, joulukuusia, enkeleitä, omenoita. Keskikoristeiksi olen ommellut myös puuhelmiä, pieniä kelloja ja paljetteja. Pieniä, perinteisiä ruutusydämiä virkkasin lisäksi tuomaan runsautta koristeluun. Muutama kaunis lasipallo ja isot nauharusetit täydentävät punaisen hehkun. Koristeiksi leivotuista pipareista sokerikuorrutus aikanaan rapisi pois, mutta valkoinen Miranol tekee nyt tehtävänsä.

       

Myös muussa koristelussa perinteiset, muistoisat koristeet ovat niitä parhaita. Suvun lasten askartelemat tontut ja siemensydämet, ihanat ensimmäiset ompelukset ja ristipistot pääsevät joka vuosi omille paikoilleen.

   

Kun Nuutti sitten tulee, ei hän loppujen lopuksi kuitenkaan kovin pahalta ukolta tunnu. Koko talo ikään kuin avartuu ja raikastuu, kun kaikki aarteet taas vuodeksi kätketään laatikoihin. Iso työ on vuotuinen joulun rakentaminen ja purkaminen, mutta kummasti tuo vihreän ja punaisen leikki aina jaksaa lämmittää mieltä.

Sisustussuunnittelu Reija Härkönen
Viljakatu 20
05880
HYVINKÄÄ
040 5068522
reija.harkonen@elisanet.fi
www.sisustussuunnittelureijaharkonen.fi